Apák napja - nem csak Apák napján

Az Apák Napja – eredetileg - amerikai ünnep, melyet június harmadik vasárnapján tartunk. Talán az egyik legkülönösebb ünnepnap. Bár az Apákat ünnepeljük - és jár is nekik egy apró meglepetés - igazából a nap mégis arról szól, hogy Apa, és a Lánya (illetve természetesen a fia is) közös programon vesz részt. Ez az a nap, amikor Apa, megint gyerek kell legyen. Mondjuk, hogyan legyél szuper Apa Apák napján.De mi is az Apák napja

Ugyan fogalmunk nincs arról, hogy egy-egy ünnepnap mikor van (ember legyen a talpán aki megmondja, 3 év múlva mikor van Húsvét), vagy hogy az adott napon mit is ünneplünk.

Jó példa erre május elseje. Sokan úgy tudják, hogy május elseje a munka ünnepe:, ilyenkor felvonultunk, a tévében megy az Önök kérték, állítunk májusfát is, és szünnappal ünnepeljük a munkát, valami szovjet ügy miatt. Pedig nem. Május elseje nem orosz/szovjet ünnep (angol), nem a munkát, hanem a munkásokat ünnepeljük, és nem egy szovjet hős, vagy tervet túlteljesítő munkás ötlete, hanem egy angol gyárigazgatóé.


Ott van aztán az Apák napja, az az amerikai ünnep, amelyik június harmadik vasárnapjára esik (nem május 19-re), Amerikában már több mint 100 éve ünneplik, és ott, az ünnep lényege az Apa-Gyerek nap. Ilyenkor a gyerekek az Apukájuknak készítenek ajándékokat, cserébe Apa vele tölti a napot, és kicsit arról szól, hogy mindenki boldog legyen, kicsit pedig arról, hogy ilyenkor Apa szinte mindent megenged.


2+1 szuper Apák napi tanács


Két alapszabály van. Apák napján csináljunk valami olyat, ami egyébként nem csinálunk rendszeresen illetve ne csak Apák napján tartsunk Apák napját. A gyerekek nevelésében az Apáknak épp annyira fontos szerepük van, mint az Anyáknak. Így aztán néha csináljunk valami igazán emlékezeteset Apával is! Valami meghökkentőt, amit sose gondolnánk, hogy Apával meglehet, akár teljesen hirtelen jött ötlettől vezérelve is! Lányos Apáknak ehhez összegyűjtöttünk 2+1 szuper apák napi tanácsot, hogy Apa és Lánya is jól érezze magát.

1: Internet helyett legyél kreatív


közös idő Apák napja gyerek körömlakk snails

Még elég kevés programot találunk kifejezetten Apák napjára így valóban nehéz a választás. Ám egy biztos, felejtsétek el a netet. Keressetek kirándulós, mászkálós programot, élményfürdőt, valami olyat, amit Apa és Lánya is élvez! Apa felkapja a gyerkőcöt, és elviszi otthonról , 1 napra Apa legyen a barátja és barátnője és az Apukája is egyben a gyerkőcnek! Ha a gyerek játszóházba vágyik oda menjenek, ha kirándulni akkor oda, ma talán egy gyorsétterem is belefér, vagy csak legyen céltalan séta, amikor mindent megbeszéltek. Focidrukkerek előnyben, mert ha még kreatívok is vagytok, akkor a tuti színes hajkrétánkkal igazán őrületes színes drukker frizurát lehet készíteni!2. Motorolaj helyett körömlakkCsúszda, bringa, motor, kisautó, közös barkácsolás, fúrás faragás, meccs vagy drukkolás.....folytathatnánk a sort,,.a lényeg csak annyi, valamilyen pasis őrültséget csinálni Apával, Apák napján! Valami olyat, amiben Apa a nyerő! Aztán az Apás hobbik után jöjjenek a csajos hobbik, amihez kitűnő játék a Snails körömlakkjai , ettől Apának sem kell tartani, mert szappannal és meleg vizes áztatással lemosható. Készítsetek sok fotót, tegyétek el emlékbe, garantáljuk, hogy ez lesz minden idők legjobb Apák napja.


2+1: Csak engedd el magad


Tegyétek ezt nem csak Apák napján, hanem bármelyik nap, amit Apa a Lányával tölt el! Amikor Apa esik a fodrászkodós játék alanyává, nem kell megrettenni. A hajkréta nem hajvágással és nem több hetes hajmosással tűnik csak el a hajról, hanem egy hajmosással kimosható sőt még vegyszermentes is. A körömlakk hasonlóan fantasztikus, és nem rosszabb mintha olajos vagy koszos lenne a kezed, viszont Kislányod felettébb örülni fog, ha kifestheti a körmödet, hiszen ez valami olyan, amit ritkán csinálhat, ezért különleges is! Mondjuk töltsd le az oldalon található színezőt és színezzetek együtt, írjatok rá dátumot és tegyétek el emlékbe a közös Apák napja gyűjteménybe :-)


További ötletekért katt ide >>>>> PRAKTIKUS CSOMAG TIPP JÁTÉKHOZ

Népszerű bejegyzések
Legújabb bejegyzések