Boldogság gyere haza... Kicsiknek és nagyoknak is!

anya és lánya öröm Snails

Van, aki szerint kék madár, más úgy véli, egy pillanatnyi állapot. Van, aki a matematika segítségével próbálja meg kiszámolni, van, aki megéli. Van, aki vágyja és szenved érte, más ingyen megkapja. A fogalma szerint egy pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot.


De mi a boldogság? Elmondjuk.A GNH: amit Bhután királya talált ki


Bhután egy ország. Ázsiában van, magasan a hegyek között, egy fél Magyarországnyi területen alig több mint 800 000 lakossal és az a különlegessége, hogy a királyuk néhány évtizede kigondolta, hogyan kell mérni a boldogságot. Ha már kitalálta, meg is határozta, hogy a GHN azaz a Bruttó Nemzeti Boldogság 9 dologtól függ és a boldogságlistáján kilenc szempontot vizsgát. Persze, a bhutáni boldogság, csak egy ötlet a boldogság meghatározásra. Az igazi boldogságot Csíkszentmihályi Mihály fogalmazta meg a Flow című könyvében.


A flow, azaz az áramlás

boldogság Snails

Csíkszentmihályi Amerikában élt, és egész életét annak szentelte, hogy a Flow élményét kutatta, és írta le. A flow az az érzés, amikor minden más megszűnik: és ezt éppúgy elérheted gyári munkásként, napi 12 órát szalag mellett ülve, és dolgozva, mint például játék, vagy épp filmnézés közben. Az elmélet szerint akkor vagy flow-ban, ha a tér, és az idő is eltűnik, jelentéktelenné válik számodra. Sokak szerint Csíkszentmihályi téved, mert az amit meghatározott, nem a flow, hanem a boldogság maga. Csíkszentmihályi – egyébként - a boldogságról azt mondta: a boldogság nem más, mint a boldogsághoz vezető út.Tudjuk, mi a boldogság: azaz a PERMA


Lehet, hogy eddig még nem hallottál a pozitív pszichológiáról, pedig ők azok, akik legközelebb jutottak ahhoz, hogy megfejtsék azt, mi a boldogság. Azt mondják (és egyre többen osztják a nézetüket, lehet, hogy mától te is), hogy a boldogság alkotóelemei a PERMA, ami egy angol mozaikszó. Eszerint az emberek akkor boldogok, ha jelen van az életükben vagy folyamatosan hozzájutnak a Pleasure-höz (élvezet, amit akár egy finom étel elfogyasztása okoz), az Engagement-hez (az elmélyülés, a flow, azaz egy élvezetes, kielégítő tevékenység: ami lehet a futás, vagy a munka, vagy a gyereknevelés) a Relationship-hez (azaz a kapcsolatok, például anya- lánya között) a Meaning-hez (azaz valaminek az értelme, egy cél, egy küldetés), és végül az Accomplishement is fontos (azaz az eredmények) négyeshez. A boldogság tehát ilyen egyszerű.


De hogyan tedd boldoggá a kislányodat?


Így tedd boldoggá a kislányodat


körömlakkozás anya lánya Snails


Most, hogy már tudod, hogy mi a boldogság, megvan az út ahhoz, hogy boldoggá tedd a kislányodat. Nekünk is van egy ötletünk! Tudjuk, sokféle módja lehet, a mi ötletünkön túl is! Ha gondolod, akkor akár ezt az ötleted veheted alapul egy saját boldogság recept kidolgozásához is!Megmutatjuk, hogyan csináld! Ehhez kelleni fog a pozitív pszichológia, az 5 betűs mozaikszó és a Snails!


Képzeld el, hogy vásárolsz egy Snails körömlakkot, aminek rettentően fog örülni kislányod. Gondold el egy pillanatra, hogy ezzel a lépéssel a P betű, azaz az élvezet máris megérintett mindkettőtöket!


A flow-t , az elmélyülést, (engagement-et) akkor fogod elérni, amikor a lányod és te a körömlakkal alkottok. Tarthat ez akár órákig is! Egy biztos, ez idő alatt semmi más nem számít majd, mert minőségi időt töltötök együtt.


Ám itt kettős értékekre leltek ám! Az egyik az az R, a relationship, azaz a kapcsolatok, az anya lánya kapcsolat, ami a körömlakkozás közben mélyül. A másik pedig az M, mint Maeaning, azaz értelem. A cél, az eredmény a Snails körömlakkokkal valósul meg, hiszen egy célért „dolgoztok” a tökéletes, színes körmökért, miközben tanítod is a kislányodat. Az eredmény pedig (accomplishmnet), a szuper körmök, a csodás gyerekmosoly, amit megérdemelsz, hiszen boldoggá tudtad tenni azt, akit a legjobban szeretsz: a kislányodat.


Kész vagy arra, hogy boldoggá tedd a kislányodat?


A boldogság eléréséhez kattints ide >>>>>>>>>>>>> szuper Snails kiegészítőkért!
Népszerű bejegyzések
Legújabb bejegyzések