Ne legyen stressz a félévi jegy!

Elgondolkodtál már azon, hogy tulajdonképpen mi értelme van a kislányod félévi jegyének magyarból vagy matematikából? Természetesen azon túl értjük ezt, hogy a tanárbácsi, vagy tanárnéni kiszámolja az eddig szerzett jegyek átlagát, és megírja neked. A félévi jegy bár fontos információ az első féléves teljesítményről, ám a tanároknak pluszmunka, a pszichológusok szerint pedig a lányodnak stressz, vagy büszkeség. Még az is lehet, hogy mindkettő. A félévi jegy ugyan fontos, mutatjuk, hogy értelmezzük a legjobban!


Mónika: a JÓTANULÓ


szorgalmas kislány vegyszermentes körömlakk

Mónikát különös tisztelet övezte. Felnéztünk rá, ahogy vastag keretes szemüvegével, örökké kócos hajával, az arcán rengeteg pattanással, és fiús alkatával az első padsorban ült. Ő volt az osztályelső. Ica néni (a kémiatanárnő, aki a helyi közértben is vegyjeleket keresett), és Marika néni (neki kivételesen fontos volt, hogy az Ural hegység pontosan hol van, és a Kaszpi tenger, vagy tó, milyen mély) neki, mint osztályelsőnek sosem tudott csillagos ötösnél rosszabb jegyet adni.


Mónika 110 pontosra írta meg a 100 pontos dolgozatot is, az volt a hobbija, hogy előre tanult. Annyira felkészülten érkezett az órára, hogy a tanárnak kellett vigyázni, és néha felé sandítani, hogy biztosan jól adja-e le az anyagot. Hát nem vicces?!

Ám Mónika képtelen volt lefutni tíz métert, a mászókötél előtt azonnal elsírta magát, és egyetlen egyszer sem tudta a kosárlabdát a kosárba dobni nyolc év alatt. Mónika természetesen azóta is példás életet él. Két csuda okos lurkója van, mindkettő lány és még az is lehet, hogy a mai napig össze-összejár Ica nénivel. Nem úgy mint Timi! De ki is Timi?


Timi a szurkolólány: a ROSSZ TANULÓ


Timi, ha Amerikában jártunk volna suliba biztos, hogy szurkolólány lett volna. Már tizenévesen az iskola legszebb lánya volt. Csüngött rajta egy komoly lánykoszorú mint a filmekben, nyilvánvaló volt, hogy ő az iskola legszebb lánya: cserébe nem kifejezetten érdekelte az Ural, sem az, hogy mi a folsav vegyjele. Viszont kitűnő volt tornából, jól úszott és az iskola egyik kedvence volt. Most, kétgyerekes anyuka. Mindkét gyereke kislány.


Jogos a kérdés, hogy jön ez a két történet, a két lány, Mónika és Timi a Snails körömlakkokhoz, és az iskolai jegyekhez? Azonnal megtudod!Egy kis pszichológia


jó tanuló vegyszermentes körömlakk snails

Pszichológusok (Amerikában, évtizedeken keresztül) után követtek jó és rossz tanulókat, és meglepő következtetésre jutottak. A gyerekek sorsát nem különösebben befolyásolta az, hogy az általános iskolában milyen jegyeket kaptak. Viszont élénken emlékeztek arra, ha a szüleik nem megfelelően kezelték a kapott osztályzatot, azaz a büntetés/dicséret nem volt mindig arányos. Ezért elmondjuk, hogy mit tegyél, és hogyan jutalmazd (mert büntetni tilos) a félévi jegyeket. Egyáltalán hogy állj hozzá?


Így kezeld a féléves jegyeket!


Mielőtt bármit teszel, tudd, hogy a lányod, extrém terhelésnek van kitéve. Szeptember óta minden nap korán kel, elmegy az iskolába (felel, dolgozatot ír, tanul, figyel), délutánonként a másnapra készül, ezért biztosan elfáradt. Ha fáradt vagy, te szabadságot veszel ki, és feltöltődsz. Elmész egy wellness hétvégére, shoppingolni, de semmiképp nem arra van olyankor szükséged, hogy valaki számon kérjen, mert „csak” hármas vagy négyes vagy főnököd szerint ruházkodásból.Tulajdoníts éppen annyit jelentőséget a félévi jegyeknek, amennyit kell. Engedd őt pihenni. Pihenés és kikapcsolódás előtt beszéljétek meg, hogy ezt az időt annak szentelitek, hogy feltöltödjön energiával és odafigyeltebben, céltudatosabban csinálja végig a második félévet. Beszéljétek át min kellene javítani, hogyan, akár készítsetek ütemtervet, vagy jutalmazási tervet. Te, mint szülő, pedig igyekezz okot találni a dicséretre,. Fontos, hogy semmiképpen ne büntess. Pihenésképpen iktassatok be egy kis ANYA-LÁNYA közös időt! Játszatok a színekkel, fessétek ki egymás körmét, még akkor is, ha Neked esetleg géllakod van! A körömlakkozást imádják és mivel a suliban ezt nem szabad, szuper jó dolog, hogy a körömlakkot le is moshatjátok másnapra!


ANYA-LÁNYA közös időre lakk javaslatok -------> ITT!


Legyetek egy kicsit barátnők! Próbáljátok ki a hajkrétát, játszatok és bolondozzatok! A hajkréta feldobja a napotokat és egy normál hajmosással, samponnal ki is mosható!


Szőkéhez, barnához is illenek a színek -------> SZÍNVÁLASZTÉK ITT!


Ne feledd el! Nem lehet mindenki Einstein, ám az fontos, hogy gyerkőcöd jó felnőtt példát lásson! A félévibe jegyzett jegyekért már nem tehettek semmit sem! A 2. félév jegyeiért ellenben annál többet! Így a kötelező szigorúság helyett, rögtön a bizonyítványosztás után 1 héttel, a szigor helyett inkább farsangoljatok.

Legyetek vidámak, gyűjtsetek közös Anya-Lánya élményeket!


S ha a farsanghoz vagy a kreatív elfoglaltsághoz ötletek után kutatsz, nézz körül a Snails vegyszermentes körömlakk, tetoválás választékában is!


Snails - vegyszermentes termékek -----> ITT!


Népszerű bejegyzések
Legújabb bejegyzések