5+1 dolog, amit soha ne vegyél Miklásra!

5 dolog, amit soha ne vegyél meg Mikulásra (és 3, amit igen)


December ötödikéről hatodikára virradó éjjel érkezik a Mikulás, akit a gyerekek csillogó szemekkel várnak, mert a nagy piros zsákjából mindig előkerül valamilyen apró ajándék. De mi legyen az? Összeszedtünk Neked 5 olyan Mikulás ajándékot, amit tilos megvenned, és 3 olyat, amit kötelező.


Készülj fel, mert belekérdezhet! :-)A Télapó, az Északi Sarkon lakik, és egész évben arra készül, hogy december 5-én nekivágjon a világnak, azért, hogy minden kisgyereknek ajándékot vigyen, egyetlen éjjel alatt.

A kéményen, vagy a nyitott ablakon (esetleg a kandallón) fog besurranni, (hacsak nem te öltözöl be Mikulásnak, mert akkor ajánljuk inkább az ajtót, a kémény kicsit meleg lesz). Ő fogja a kirakott csizmácskákat, vagy zoknikat teletömni ajándékkal, az éj leple alatt. Persze az is lehet, hogy virgácsot visz, ha a kisgyerek rossz volt. A munkáját Rudolf, a rénszarvas segíti (említsd meg a lányodnak, hogy igazából 9 rénszarvas húzza a szánt, de mindenki csak Rudolfot ismeri, és vágj fel azzal, hogy te mindnek tudod a nevét: ők Táltos Táncos, Pompás, Csillag, Üstökös, Íjas, Ágas, Villám ).


De milyen ajándékot vigyen a Télapó


Összegyűjtöttünk neked 5 olyat, amit semmiképp!


1: Mikulásos akármi


Mikulás előtt minden boltot elárasztanak a Mikulásos csecsebecsék: az olyan termékek, amik köthetők a Mikuláshoz: Mikulásos gömb, Mikulásos póló, pizsama, zokni, sapka. Bármilyen csábítóak, ezeket mindet felejtsd el: ha máshogy nem megy, csukd be a szemed, vagy ülj a kezedre (ha ez is kevés, kérj segítséget), de semmiképp ne vegyél ilyesmit! Képzeld el, ahogy a kislányod december 17-én (vagy nyáron) kitotyog a Mikulásos mamuszban, Mikulásos sapkával a fején, és máris megérted, miért mondjuk, hogy semmiképp.


2: Ne csinálj belőle lány Márkdárszit

Ugye, megvan az a jelenet, amikor Márk Dárszi (le tudnánk írni angolul is) felveszi a rénszarvasos, karácsonyi pulcsit? (Csőbe húztunk, igaz? Amerikában Santa Claus hozza a karácsonyi ajándékot, szóval, azt bizony a Télapó vette Mark-nak). És, ugye nem akarod, hogy a lányodon hasonló izé legyen? Valószínűleg a rénszarvasos/Mikulásos pulcsi a legnagyobb bűn, amit elkövethetsz a gyereked ellen. Semmiképp ne vedd meg. Még viccből sem. Nem. Tényleg nem.


3: Télapós csoki

Talán a legmorbidabb ajándékot a legnehezebb megállni. Azt, hogy ne vegyél lila, vagy piros csokitélapót. El sem tudjuk képzelni, hogyan jött szokásba az, hogy Télapó formájú egy csoki, aminek aztán a lányod leharapja a fejét. Jó esetben előbb kibontja, de akkor megrémül attól, amit lát. (Egyébként te tudod, mi a frászkarika kerül több száz, akár ezer forintba, egy belül üres csokin?)


4: Gyümölcsök

Valószínűleg megint kikapunk, mert ha csokit nem, akkor miért ne kaphatna narancsot, mandarint, meg mogyorót a kislányod (mondjuk ez utóbbi nem gyümölcs). Egyszerűen azért ne, mert ezek nem ajándékok. Narancsot, csokit, és mogyorót, meg ilyesmiket amúgy is kell neki enni. Most képzeld el, hogy a fenyőfa alatt találsz 2 babkonzervet, és egy fél kiló marhafelsálat. Boldog karácsonyt!


5: Különös gyümölcsök

Ezt rád bízzuk, de nem biztos, hogy a pomeló, a licsi, vagy a gránátalma jó hatással lesz rá, főleg ha most először kapja. Lehet, hogy lőttek a Télapó programnak.


5+1: Drága ajándékok

Mit veszel neki karácsonyra, ha Télapóra megszerezted a rég vágyott Lego-t vagy rucit, netán korcsolyát, vagy bármit, ami pár ezer forintnál több? Ne feledd, nem most kell versenyezni a szomszéd nénivel (vagy a haveri házaspárral), hogy kinek a lánya kapott drágább cuccot: arra ott a karácsony.


Legyél inkább kreatív: adj neki időt!


Legyen a Télapó ajándék az idő!


Képzeld el, hogy vásárolsz a lányodnak egy lemosható, vegyszermentes körömlakkot, amivel megtanítod kilakkozni a körmeit. Csak Te, és Ő vagytok. Igazából nem is körömlakkot veszel neki, hanem időt adsz: meghitt anya-lánya órákat! (Ennek apa is örül majd) :-)


Mit szólsz például a nyalókához?


Tudjuk, hogy most mondtuk, hogy NE vegyél neki gyümölcsöt, a cseresznye pedig kifejezetten drága decemberben: éppen ezért nem is arra gondoltunk, hogy szaladj el a piacra! :-) Felméréseink szerint a lányok egyik kedvenc körömlakk színe a cseresznye: lepd meg vele!


Ne vásárolj cukrot, mert árt a fogának, mégis most arra buzdítunk, hogy kattints, és gondold el, milyen fantasztikus lesz ezzel a Vattacukorral együtt játszani?

Persze dönthetsz úgy, hogy csokit veszel, vagy pulcsit. De ha Ő választhatna, szerinted mit szeretne jobban?

Téged, a Veled tartalmasan eltöltött időt, vagy egy (belül üres) Télapót.

(Ok, egy icipicit megvehetsz belőle, keresd meg a legkisebbet :-)


Mutatunk még valamit! Megkönnyítve a választást, néhány csomag ötleted itt is találsz!

KATT IDE!Népszerű bejegyzések
Legújabb bejegyzések