Az idei év divatszínei

Itt vannak az idei ősz divatszínei!


Aurora red, warm taupe, lush meadow, potter's clay, vagy a shar(k)skin: ezek mind-mind a 2016-2017-es őszi-téli szezon divatszínei a legnagyobb divatházak szerint. Tulajdonképpen akkor vagy szuperdivatos, ha ezeket viseled. De mik ezek a színek? Léteznek egyáltalán? Vajon milyen színű a warm taupe, vagy a potter's clay, és miért ez a nevük? Különben is hova lett a barna?


Mágikus színválasztások


Talán észrevetted, hogy minden évszaknak megvannak a maga divatszínei. Azt, hogy ki határozza meg, és hogyan, szinte soha nem fogod megtudni. Valószínűleg úgy történhet minden, mint a híres filmben. Kifinomult ízlésű, különlegesen szenzitív, nagy tudású divatdiktátorok összeülnek, és vagy megszavazzák, vagy ökölharccal eldöntik, hogy melyek legyenek az adott szezon színei.


Ne aggódj! Tényleg, nincs a világon senki, aki biztosan tudná, hogy miért éppen a warm taupe az egyik 2016/17-es divatszín. Azt pedig végképp senki nem érti, miért hívják így, hiszen ilyen színek nem léteznek, ezek fantázianevek, és soha senki nem tudná, melyik szín milyen is, ha nem lenne mögötte egy egzakt szám, egy skála. De hogyan működik ez, és mi is ez pontosan?Pantone: a mágikus skála


A világon 16 700 000 szín van (ennyit vagyunk képesek kikeverni a 3 alapszínből, de persze végtelen számú lehet a végeredmény), ebből azonban az emberi szem csak a töredékét képes felismerni, és még kevesebbet tudunk egymástól megkülönböztetni.
A színeket egy Pantone skála mutatja (természetesen ezen a skálán sincs rajta 16 millió), amiből több fajta van. Nekünk most az a lényeg, hogy egy szín, kódokból áll. 3 számból, amelyik az alapszínek százalékos eloszlását mutatja.

A Snails logója például (a csiga, a kék házával) 40% kék, és néhány % sárga, azaz Pantone 606-os szín. És itt van a titok! Most kell figyelni! A nagy divatház azt mondja, hogy a szín a warm taupe. De akkor az milyen? Pontosan milyen szín a warm taupe, vagy a sharskin?A divatházak színtitkai


Képzeld el, hogy a divatvilág legmeghatározóbb divatházai azt mondanák, hogy gondolkodtak 3 percig, (vagy valamelyik kollégájuk, aki épp arra járt, rámutatott egy színre) és akkor a 2016-17-es tél divatszíne a Pantone 188 legyen, vagy a 607. Ugye, mennyivel jobban hangzik ennél a sharkskin, vagy éppen a pottery clay?

Technikailag ugyanakkor minden fantázianévnek megvan a maga színkódja (azért, hogy bárhol, bárki, pontosan ugyanarról beszéljen, és mindenkinél minden ugyanazt jelentse), de ahogy a hétköznapi életben a „kávébarna” az „égszínkék”, az „egérszürke”, vagy a „citromsárga”, netán „barackvirág” szín sokkal kifejezhetőbb! A warm taupe - ez melegbarna, olyan mogyoróbarna, - vagy az Aurora red, - ez pedig vörös - is jobban hangzik, és azért (is) használják a nagy divatházak is így.Divatszínek 2016/17
De akkor pontosan melyek az idei divatszínek? Máris mondjuk! A ruhadivatban, és a kiegészítők között idén a mogyoróbarna (warm taupe), a Lush Meadow (zöldes, kékes átmenettel) a Dusty cedar (ez a rózsakvarc) , a putter's clay - a rozsdabarna a sláger, amit megtalálsz a Snails körömlakkok között is.


Ha a kis kör alakú képre kattintasz, akkor a putter's clay színt csillámpor néven találod meg!

Itt lesz még a Bodacoius (hivalkodó lila), a Spicy Mustard (azaz a mustár) és a Sharkskin (sharskin) azaz a cápa bőrének ezüstös szürkéje, és a Riverside kékje is (ez olyan koptatott farmerkék)!


Természetesen mi a Snails-nél felkészültünk az idei ősz tél divatszíneire, és minden, mostani – ruha - divatszínhez tudunk ajánlani hozzá passzoló körömlakkot, akár neked, akár a kislányodnak is.Ugye tudod, hogy a Snails körömlakkok vízzel lemoshatók, és egyáltalán nem tartalmaznak káros anyagokat?


Kattints ide a 2016-17- es őszi divatszíneinkért a kislányodnak KATT IDE !


Összeállítottunk csomagot is Nektek belőle, amiket itt találsz!


ide pedig, ha magadnak keresel szuper felnőtt körömlakkot! KATT IDE!


Népszerű bejegyzések
Legújabb bejegyzések