Szépség vagy egészség? Szerintünk mindkettő!

A körmök színes kavalkádjában nagyon könnyű elmerülni. Mindegyik szín csábító, élénk, finom, ámde sok veszélyt is rejt magába. Ebben a mámorban nem éppen javasolt megfeledkezni, hogy a körömlakkok használói milyen veszélyeknek vannak kitéve ha nem természetes alapú lakkot használnak. Ezek a vegyszerek azonban már kizárhatók az életünkben nem csak a háztartásban, hanem már a körömlakkoknál is!

Miért fedik el a köröm természetességét a nők és lakkozzák ki körmüket?

Mindenki másért. Legtöbben azért, mert szépek szeretnének lenni. A festett körmök eleganciát és jól ápoltságot kölcsönöznek viselőjének. Akik színesre festett körmökkel járnak azokról általában azt gondolják, hogy vagány, trendi és egész biztosan mindig vidám. Azonban ne feledkezzünk el arról, hogy a körömlakkok használói milyen veszélyeknek vannak kitéve! Azzal már általában mindenki tisztában van, hogy a körömlakk nem egészséges, de kevesen vannak tisztában azzal, hogy pontosan milyen anyagok miatt mondják ezt a körömlakkokra?!

Kicsi címke, rajta apró betűk, a körömlakkok összetételét mégis minden esetben érdemes elolvasni….

A köröm lakkozásakor szervezetünket ugyanis nem 3 testőr védi, hanem legalább 3 igazán veszélyes toxikus anyag támadja. De vajon tudjuk-e mit okoznak ezek az anyagok, miért is annyira veszélyesek? A toxikus hármasként emlegetett összetevők sorrendben a dibutil-ftalát (DBP), a toluol-vegyületek és a formaldehid már magukban is ártalmasak az emberi szervezetre. A körömlakkok döntő többségében ezek szinte mindegyike megtalálható. Ezek a vegyületek a körömlakk megfelelő tapadását, az egyenletes eloszlását és a rugalmasságot biztosítják. A felsorolt vegyi anyagok be vannak tiltva Európában a rákkal, születési rendellenességgel és egyéb betegségekkel kapcsolatos összefüggések miatt hasonlóan mint a formaldehid gyanta, parabének és a kámfor.

Akkor mitévők legyünk, maradjon csak álom a színes, trendi és elegáns köröm? Tényleg el kellene felejteni, hogy időnként egy kis színt vigyünk így az életünkbe?

Nem kell elfelejteni, csupán csak néhány apró trükköt kell megtanulni egy újfajta összetétel használatához. A gyártási technológiának és fejlesztők szorgos munkájának eredménye, hogy ma már használhatunk olyan terméket, ami az említett és tiltott toxikus hármast nem tartalmazza. A terméken ezt a „6 free” vagy a „vízbázisú” felirat is jelezheti. Az új fejlesztésű körömlakk speciális vízbázisú formulája, akril polimerekből, nem mérgező színező anyagokból valamint vízből áll.

A körömlakk összetételének köszönhetően maga az eltávolítás is teljesen természetes módon oldható meg! Ha egy ilyen vízbázis összetételű körömlakkal színesítjük a körmöt, akkor a durva és rettentő kellemetlen illatú acetont is félre lehet tenni. Miért? Mert helyette ecettel, citromlével vagy éppen narancs facsart levével is könnyen eltávolítható a lakkréteg.

A vegyszermentesség pedig új lehetőségeket ad a kislányos szülőknek is!

Vége az órákon át tartó sírásnak, az értelmetlennek tűnő magyarázatoknak, miért nem szabad körmöt lakkozni? Anya szoknyáját könyörgően rángató kislánynak sem kell ettől kezdve nemet mondani a körömlakkozásra. A 100 % vízbázisú körömlakk gyerekbarát, így igazán vidám és önfeledt öltözködős, ruhapróbálós barátnős házibulikat lehet otthon tartani. A játék végén a lányok arcáról pedig el sem lehet tüntetni a végtelen és természetes mosolyt.

A vegyszermentesen csillogó és biztonságos színes lakkok közül itt választhatod ki a legszebb szezonális színeket! KATT IDE!

Népszerű bejegyzések
Legújabb bejegyzések